Ποτάμι: Ο Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ
Αλλάζουν τα δεδομένα
Στάση αναμονής κρατούν στο Ποτάμι εν αναμονή των νέων πολιτικών δεδομένων που πρόκειται να διαμορφωθούν από τη συνάντηση των κ. Τσίπρα και Καμένου, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το Ποτάμι, πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση δημιουργεί ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης. Εφόσον ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να την παρουσιάσει. Επίσης εκτιμήθηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η στήριξη της κυβέρνησης αλληλοεπηρεάζονται.
Στη συνεδρίαση της Κ.Ο., που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, επαναβεβαιώθηκε η στάση του κόμματος όπως αυτή γνωστοποιήθηκε με χθεσινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ είναι αντίθετο σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης εξέφρασαν τη θέση για στήριξη της Συμφωνίας, αλλά όχι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς επανέλαβαν ότι δεν στηρίζουν ούτε τη Συμφωνία ούτε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης εκφράστηκε θετικά τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη στήριξη της κυβέρνησης.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα μάς οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι΄ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».
«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως είχε & στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω & τολμώ & το κάνω πράξη. Να σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές. Όχι το κομματικό μας ακροατήριο», δήλωσε πριν από λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.