Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Πατούλης: Αδιανόητο να διοικείται από την Περιφέρεια το Πάρκο Τρίτση - H TA A' Βαθμού βασικός χρηματοδότης (video)

Επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
patoulis
Γιώργος Πατούλης

Τις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης καθώς και το τμήμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη του Φορέα επισήμανε ότι είναι αναγκαίο το Μητροπολιτικό Πάρκο να έχει μια μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει με συγκεκριμένο ποσό και η Περιφέρεια Αττικής.

Χαρακτήρισε ως οξύμωρο το γεγονός ότι σήμερα ο Πρόεδρος του Φορέα είναι διορισμένος από την Περιφέρεια Αττικής η οποία δε διαθέτει χρηματοδότηση για το Πάρκου σε αντίθεση με τους δήμους που καταβάλλουν μέσω ΚΑΠ 700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

«Είναι  αδιανόητο να διοικείται ο Φορέας λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου από διορισμένο εκπρόσωπο της Περιφέρειας όταν βασικός χρηματοδότης με 700 χιλιάδες ευρώ είναι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού. Η Περιφέρεια όφειλε να έχει εξασφαλίσει ένα αντίστοιχο σταθερό ποσό σε ετήσια βάση για τη λειτουργία ενός τέτοιου Πάρκου υπερτοπικού χαρακτήρα.

Αντίθετα όπως μαθαίνω με υπαιτιότητα της Περιφέρειας οι υδροβιότοποι του Πάρκου έμειναν χωρίς τις αναγκαίες ποσότητες νερού με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος ξήρανσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ