Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος για F-16: Είναι μια προσφορά που θα ωφελήσει την εγχώρια βιομηχανία

«Δεν θα έχουν πρόσθετο κόστος ούτε ένα δολάριο»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμενος © INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με την παρουσίαση της τροπολογίας που επαναφέρει από το παράθυρο τα περιβόητα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα για εξοπλιστικές συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων άνοιξε ο κ. Πάνος Καμμένος την συζήτηση στη Βουλή.

Η ρύθμιση δίνει εξουσιοδότηση τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να καταρτίσει σύμβαση Α/Ω ύψους 230 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε αρχικά πως ορθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε νομοθετικά την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων Α/Ω επαναλαμβάνοντας ότι στο παρελθόν αποτέλεσαν εστία διαφθοράς, ωστόσο στην συνέχεια επιχείρησε να εξηγήσει τα οφέλη για τις ένοπλες δυνάμεις και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία που θα προκύψουν από την δική του σύμβαση αντισταθμιστικών.

Κατά την ομιλία του ο ΥΕΘΑ, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα ανταλλακτικά, τα εργαλεία, τα καλώδια και όλα τα άλλα απαραίτητα συστήματα για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην υποέκδοση Viper θα κατασκευαστούν από Ελληνικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η επιλογή των εταιριών που θα αναλάβουν τα προγράμματα αυτά θα γίνει αποκλειστικά από την Lockheed Martin σύμφωνα με τις αμερικανικές προδιαγραφές και διαφανείς διαδικασίες.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι επιλογές θα γίνουν όλες από την LM και δεν θα υπάρχει καμία ελληνική παρέμβαση στην διαδικασία επιλογής.

Κατά την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι η υποστήριξη ετοιμότητας επιχειρησιακών μονάδων με έργα υποδομών για τις ΕΔ, περιλαμβάνει και την κατασκευή κατοικιών για τα στελέχη των ΕΔ στη Σκύρο.

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, πλέον οι βαφές των ελληνικών αεροσκαφών θα κατασκευάζονται πλέον από την ΕΑΒ και θα υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής σε τρίτες χώρες.

«Τα προγράμματα αυτά δεν θα έχουν πρόσθετο κόστος ούτε ένα δολάριο», ανέφερε ο ΥΕΘΑ χαρακτηριστικά στην ομιλία του.
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY