- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκουρλέτης: Υπαρκτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία - «Πρόβλημα» ο Καμμένος
Σαφές μήνυμα στους ΑΝΕΛ
Σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έστειλε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στη σκιά των σεναρίων περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.
Επιπλέον χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί αποστασίας βουλευτών των ΑΝΕΛ: «Οι συγκεκριμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή σε μια κυβερνητική πλειοψηφία ενός γνωστού κυβερνητικού προγράμματος, με δεδομένη τη δικιά τους διαφωνία» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε πως η διαφωνία των δύο κομμάτων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ δεν ήταν εμπόδιο για να συνυπάρξουν τα δυο κόμματα και μάλιστα να ολοκληρώνουν από τον Ιανουάριο του 2015, 4 χρόνια συγκυβέρνησης.
Εκτίμησε πως οι δηλώσεις που γίνονται εδώ και ένα χρόνο από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, δηλαδή από τη στιγμή που ανέκυψε η Συμφωνία των Πρεσπών, «δεν ήταν κάτι που θέλαμε για την κυβέρνηση ενώ είχαμε άλλα πράγματα να επιδείξουμε με το κυβερνητικό μας έργο θα έλεγα ότι αυτή η πρακτική κατασπατάλησε ένα πολιτικό κεφάλαιο. Είναι συνεπώς ένα πρόβλημα δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η πορεία της χώρας. «Αυτή την τελευταία χρονιά της θητείας αυτής της κυβέρνησης, έχουμε πράγματα να κάνουμε;» διερωτήθηκε ο κ Σκουρλέτης και συμπλήρωσε «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού; Εγώ λέω ότι είναι παρά πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτή η δέσμη μέτρων ανακούφισης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, όπως η επιδότηση με 70 ευρώ μηνιαίως για τα νέα ζευγάρια;», τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Σκουρλέτης.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, καταλήγοντας στην τοποθέτηση του επί του κυβερνητικού έργου: «εάν κρίνουμε ότι αυτά (τα παραπάνω) είναι τα μείζονα, χωρίς να υποτιμώ το εθνικό θέμα, νομίζω ότι υπάρχουν, όπως υπήρξε στο παρελθόν, το περιθώριο συνύπαρξης. Οποίος αναλάβει την ευθύνη να ανακόψει την πορεία αυτής της κυβέρνησης και να αφήσει ανολοκλήρωτο το κυβερνητικό της έργο στο πιο θετικό της σκέλος, νομίζω αναλαμβάνει και μια μεγάλη ευθύνη, άρα τα περί αποστασίας θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν και αντίστροφη ανάγνωση» είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «τι είναι αυτό που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει σήμερα την κυβέρνηση; Η συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει η πλειοψηφία για την υπερψήφιση με πάνω από 151 ψήφους ή τουλάχιστον 151 ψήφους, υπάρχει» ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας την εκπεφρασμένη στάση βουλευτών του Ποταμιού.
«Εμείς κάνουμε και μια άλλη εκτίμηση, ότι υπάρχει η απαιτούμενη εκείνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία ζήτησε τα ονόματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που προσφέρονται να στηρίξουν την κυβέρνηση ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε «ανεξάρτητα από αυτού του τύπου προκλήσεις σαν της κ. Σπυράκη, υπάρχει το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν επαφίεται στην κ. Σπυράκη ή την εκάστοτε εκπρόσωπο του οποίου κόμματος να το ερμηνεύει. Η διαδικασίες είναι απολύτως σαφείς, αυτές που πιστοποιούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι» τόνισε.
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τη ΝΔ, στην περίπτωση που αμφισβητεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχοντας εμείς κάνει την εκτίμηση ότι διαθέτουμε και τους 151, θα κρίνει η κυβέρνηση τον τρόπο, το πως, το πότε εάν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία».
Επιτέθηκε πάντως στην αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, από τους πρώτους μήνες της θητείας της κυβέρνησης «διέβλεπαν καταστροφή και ακυβερνησία και τώρα διαψεύδονται παταγωδώς».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.