- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ποτάμι: «Ναι» στις Πρέσπες, «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης
Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει τη θέση του
Με αφορμή τις πληροφορίες και εκτιμήσεις για τη τελική στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση του κόμματος κάνει λόγο για ευφάνταστες υποθέσεις, καθώς «η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το "Μακεδονικό" δημιουργούν όντως πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις. Καλό θα είναι όμως οι υποθέσεις αυτές να εδράζονται και σε πραγματικά δεδομένα».
Το Ποτάμι υπενθυμίζει επί του παρόντος τις δύο κύριες απαντήσεις στα ερωτήματα των ημερών και δεσμεύεται για τις τελικές αποφάσεις του μετά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος, που είναι προγραμματισμένες για απόψε το βράδυ και αύριο το μεσημέρι, παραφράζοντας τον Χαρίλαο Φλωράκη και αναφέροντας: «Οι μέρες είναι γκαστρωμένες».
Συγκεκριμένα, για το εάν το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση, η απάντηση της Σεβαστουπόλεως είναι κατηγορηματική: «Όχι. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος. Το Ποτάμι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση. Η θέση μας, όπως διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής, είναι ξεκάθαρη: Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές».
Στο έτερο ερώτημα, εάν το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η απάντηση είναι θετική. «Ναι. Το Ποτάμι από την ίδρυση του -το 2014- έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα "Μακεδονία" από 140 και πλέον κράτη. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία υποστηρίζουμε την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθότι αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής. Για τους ίδιους λόγους είμαστε θετικοί στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε άμεσα τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και με τη συμπαράσταση των συμμάχων μας να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους εξ ανατολών. Αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.