- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν ήταν σύμβουλός μου ο Μανιαδάκης
Η απάντηση που έδωσε στον Άδωνι Γεωργιάδη
Στην υπόθεση Novartis, στην παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα και στις εκλογές το 2019 αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΙ σχετικά με την υπόθεση Novartis ότι «ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες ήταν σύμβουλός του» ο κ. Κουρουμπλής απάντησε:
«Όχι, δεν είπε αυτό, είπε ότι ήταν σύμβουλος δικός του, του κ. Σαλμά, του κ. Βορίδη και ότι ήταν και δικός μου. Ο κ. Μανιαδάκης είναι καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας. Κατ' αρχάς οργανική σχέση με το υπουργείο την περίοδο που ήμουνα εγώ δεν είχε καμία. Η μόνη επικοινωνία που υπήρχε ήταν η επικοινωνία που είχα με όλους τους καθηγητές της σχολής και τον κ. Μανιαδάκη αλλά χωρίς καμία άλλη ιδιότητα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Νομίζω ότι θα υπάρξουν οι διορθώσεις και από αυτούς, που είπαν από παρανόηση ότι ήταν και στη δική μου περίοδο σύμβουλος».
Σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis τόνισε ότι «είναι μια υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, και ειλικρινά επειδή εμπλέκονται ονόματα ανθρώπων, είναι καλό όλοι μας να είμαστε αυτοσυγκρατημένοι και αυτοπειθαρχημένοι. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει τα πράγματα και αν πραγματικά υπήρξανε εμπλοκές να καταδειχθούν αν δεν υπήρξανε να υπάρξει η αποκατάσταση».
«Η Ελλάδα να γίνει η Ελβετία του νότου στα γενόσημα»
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα είναι τουλάχιστον τα φάρμακα που καταναλώνουμε, να παράγονται στη χώρα μας.
«Τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να γίνει. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να γίνει η Ελβετία του νότου στην παραγωγή γενόσημου φαρμάκου γιατί έχει τεχνογνωσία, έχει εταιρείες που είναι παρά πολύ σοβαρές και έχει ερευνητικά ινστιτούτα. Αν θέλετε, θα μπορούσε να υπάρξει και ένα modus vivendi μεταξύ των κομμάτων των κυβερνητικών πάνω στην υποστήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Σκάνδαλο με την Novartis και με άλλες πολυεθνικές στην Ελλάδα υπάρχει, η παθητική δωροδοκία με τους γιατρούς δεν είναι κάτι ξένο- τώρα αν εμπλέκονται πολιτικοί είναι άλλο θέμα, αυτό ας το βρει η Δικαιοσύνη, εγώ δεν είμαι εισαγγελέας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.