- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος με την γκάφα Τσίπρα με την αναφορά στη 17Ν από το βήμα της Βουλής (video)
Αντιδράσεις από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ
Αντιδράσεις τόσο από το Κίνημα Αλλαγής όσο και από τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με αφορμή την επίθεση στον ΣΚΑΪ και τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ηθικός αυτουργός της τρομοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είπε ότι όλα αυτά θυμίζουν όσα έλεγαν ακραίοι της ΝΔ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις τόσο από το ΚΙΝΑΛ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.
«Οι γκάφες του κ. Τσίπρα δεν έχουν τελειωμό. Αναφέρθηκε χθες σε "ακραίους της ΝΔ", χωρίς να ξέρει ότι μιλάει για τον αγαπημένο του συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Επειδή προφανώς ο πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του "Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη" τού θυμίζουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Τώρα που έρχονται γιορτές ελπίζουμε να βρει τον χρόνο να διεισδύσει στον πνευματικό κόσμο του Πάνου του Καμμένου» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τα αποσπάσματα του βιβλίου στα οποία αναφέρεται η ΝΔ είναι τα εξής:
- «Mήτρα της τρομοκρατίας θεωρείται η Νέα Ελλαδική Αριστερά την οποία συγκρότησαν διάφορες μικρές ομάδες εγχώριων σπουδαστών και διανοούμενων του εξωτερικού από τα τέλη της δεκαετίας του 1960».
- «Μια εξ αυτών, το Κίνημα της 20ης Οκτώβρη, έχει ιδρυτικό μέλος τον Νίκο Μανιό. Τα κοινά χαρακτηριστικά όλων αυτών των οργανώσεων ήταν μεταξύ άλλων η άποψη πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν αμέσως βίαια ένοπλα μέσα και η κοινωνική ανατροπή με στόχο την άμεση, όχι απώτερη, επιβολή ενός αυτόνομου, αντιγραφειοκρατικού σοσιαλιστικού καθεστώτος».
«Οι τρομολάτρες συμπαθούντες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, διότι μιλούν για ένοπλη λαϊκή βία, αλλά δεν είναι καθόλου λαϊκή. {…} Δεν πρόκειται για επαναστατικό, αλλά για δολοφονικό αγώνα.
Και προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ποιους κατονομάζει ο κ. Καμμένος ως «τρομολάτρες συμπαθούντες»; Μεταξύ άλλων την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιό και τη σύζυγό του Μαργαρίτα Γιαραλή, τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και την πρώην σύζυγό του Λίνα Αλεξίου, και τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει στο Τwitter: «Απίστευτος γκαφατζής ο Αλέξης, είπε επί λέξει σε ένα κρεσέντο κατά ΝΔ: "θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν...", εν τω μεταξύ αυτό το έλεγε και το είχε γράψει ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο λένε ότι δεν είναι ακραίος».
Απίστευτος γκαφατζής ο Αλέξης, είπε επί λέξει σε ένα κρεσέντο κατά ΝΔ: «θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν...» εν τω μεταξύ αυτό το έλεγε και το είχε γράψει ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο λένε ότι δεν είναι ακραίος
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 18, 2018
Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το πιστόλι που χρησιμοποίησε η Δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα το έχει ο κ. Τσίπρας στο δικό του θηκάρι και λέγεται Πάνος Καμμένος».
Το πιστόλι που χρησιμοποίησε η δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα, το έχει ο κ Τσιπρας στο δικό του θηκαρι και λέγεται Πάνος Καμμενος.
— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) December 18, 2018
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου έδωσε μια πιο... πονηρή διάσταση, διερωτώμενος αν πρόκειται για την πρώτη ρήξη Τσίπρα-Καμμένου. «Αν ήταν γκάφα του Μητσοτάκη που είπε ότι ο Χουλιαράκης ήταν υφυπ το πρώτο εξάμηνο του '15, τότε η αναφορά του Τσίπρα ότι κάποιος από τη Δεξιά είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα σαν αρχηγό της 17 Νοέμβρη ή είναι ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ, αφού αυτός ήταν ο φίλος του ο Καμμένος, ή είναι η 1η ρήξη μαζί του!», έγραψε στο Τwitter.
Αν ήταν γκάφα τουΜητσοτάκη που είπε ότι ο Χουλιαράκης ήταν υφυπ το πρώτο εξάμηνο του15, τότε η αναφορά τουΤσίπρα ότι κάποιος από τη δεξιά είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα σαν αρχηγό της 17 Νοέμβρη ή είναι ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ, αφού αυτός ήταν ο φιλος του ο Καμμένος ή είναι η 1η ρήξη μαζί του!
— Βασίλης Κεγκέρογλου (@BKegeroglou) December 18, 2018
Απάντηση σε όλα αυτά έδωσε όμως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter: «Ουδέποτε χαρακτήρισα τον Ανδρέα αρχηγό της 17Ν - Αυτοί που διέδωσαν την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».
Ουδέποτε ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν. Αυτοί που διέδωσαν αυτή την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση από την ελληνική δικαιοσύνη. https://t.co/w3P1CeQwnS μέσω @Olympiada
— Panos Kammenos (@PanosKammenos) December 18, 2018
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.