- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κωλοτούμπα Καμμένου: Θα παραιτηθώ αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί αν η Συμφωνία ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί απο υπουργός Εθνικής Αμυνας αν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, ο Πάνος Καμμένος τα αλλάζει.
Νωρίτερα σήμερα ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την FYROM θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος απάντησε διαφορετικά από το πρωί. Και επανέλαβε την πάγια θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή, και όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας, όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα.
Η νέα δήλωση Καμμένου
«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».
Νωρίτερα ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είχε πεί οτι «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».
Τι είχε πει στην επίσκεψη στη Λάρισα
Στην πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να αποσυρθεί από την κυβέρνηση αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη μεριά της πΓΔΜ αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.
«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. ΕΘνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Παράλληλα επέμεινε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών είναι «νεκρή» μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.