- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλοδαπός σκύλος απέκτησε ελληνική πατούσα μετά το σεμινάριο στου Άδωνι!
Το συμπαθές τετράποδο συμμετείχε στην ακρόαση κειμένων αρχαίων κειμένων στην Ελληνική Αγωγή
Ριζική αλλαγή στη ζωή ενός τυπικού βρετανικού κυνηγόσκυλου τύπου «Bloodhound» φαίνεται πώς έφερε η επαφή του με την αρχαία ελληνική γραμματεία, μέσω της εκδήλωσης που οργάνώθηκε στην Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη, όπου παιδιά διάβασαν κείμενα αρχαίων σε μια ομάδα τυχερών σκυλιών.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική εξέλιξη που δείχνει πόσο σημαντική επίδραση μπορεί να έχει το ελληνικό πνεύμα και η ελληνική φιλοσοφία ακόμα και στα σκυλιά. Φυσικά μιλάμε για τα σκυλιά που δεν κατάγονται από την Ελλάδα. ΔΙότ είναι γνωστό πως όταν οι ελληνικοί ποιμενικοί δίδασκαν στον Διογένη τον κυνισμό (από αυτά μάλιστα ονομάστηκε και έτσι), τα σκυλιά από τις ράτσες του εξωτερικού ήταν στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια…
Σύμφωνα λοιπόν με την 30χρονη ιδιοκτήτριά του, ο συμπαθής – αλλά αλλοδαπός - «Ντρούπι», επέστρεψε βαθιά αλλαγμένος από την συγκεκριμένη εκδήλωση. Κατ’ αρχήν σταμάτησε να κυνηγάει την ουρά του. Εξέλιξη που δείχνει ότι έχει ενστερινστεί την διδασκαλεία του Ηράκλειτου, σύμφωνα με την οποία «Τα Πάντα Ρει». Άρα και η ουρά του. Οπότε είναι μάταιο να την κυνηγάει.
Ταυτόχρονα το συμπαθές τετράποδο – που πλέον ακούει μόνο στο όνομα «Ερμής», άλλαξε την φύση του γαυγίσαματός του, εγκαταλείποντας το ξενόφερτο «Αρφ» για το εξ’ ολοκλήρου ελληνικό «Γαβ» που δεν μιλιέται πουθενά αλλού στον κόσμο.
Όμως η σημαντικότερη αλλαγή που θα αποτελέσει και σημαντικό επιχείρημα για να αποδοθεί στον «αναβαπτισμένο στα ελληνικά ιδεώδη «Ερμή» η ιθαγένεια, είναι η αλλαγή στις πατούσες του! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το δεύτερο τμήμα της πατούσας του, μετά τα σεμινάρια μεγάλωσε! Δημιουργώντας αυτό που αποτελεί κανόνα στα ελληνικά αγάλματα, το λεγόμενο «ελληνικό πόδι», όπου το δεύτερο δάχτυλο είναι μεγαλύτερο από τα άλλα. Μια αδιάψευστη απόδειξη δηλαδή ότι στις φλέβες τους θα κυλούσε το περίφημο «Ιχώρ» που συναντάται μόνο στο ελληνικό DNA!
Μέχρι στιγμής πάντως, η ιδιοκτήτρια του νεαρού Bloodhound – ράτσα που σύντομα θα ελληνοποιηθεί και θα μετονομαστεί σε «Μπλοντχάντιος» - δεν δείχνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από την αλλαγή. Η μόνη της ανησυχία είναι ότι ο σκύλος της πλέον στις βόλτες του δείχνει αφηρημένος σα να φιλοσοφεί, επιμένει να τριγυρίζει στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος και δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις περικεφαλαίες του Λεωνίδα, που προσπαθεί να φορέσει όποτε περνούν από κατάστημα souvenir.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Ο πρώην υπουργός απάντησε για τις αντιδράσεις σχετικά με τη λίστα διεύρυνσης
Σε τοποθέτηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια που δεν είναι ελληνικό προνόμιο
«Παρουσιάζουμε έναν σχεδιασμό, μια εναλλακτική στρατηγική για τη δίκαιη μετάβαση»
Πώς φθάσαμε στην απόφαση να πάει πιο πίσω το μέτρο
Τα δύο σενάρια και η πρόταση για αύξηση 70 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.