- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το αποκαλυπτικό βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ για Μακεδόνες στην Ελλάδα και γλώσσα
«Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την ‘μακεδονική’ γλώσσα»
Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να μιλά από το βήμα της Βουλής της χώρας του για Μακεδόνες στην Ελλάδα που θα μπορούν να διδάσκονται τη μακεδονική γλώσσα.
Ειδικότερα, στο αποκαλυπτικό βίντεο ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να λέει απαντώντας στην αντιπολίτευση: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι' αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».
Στην συνέχεια ο Ζόραν Ζάεφ μιλά και για την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα λέγοντας: «Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την ‘μακεδονική’ γλώσσα».
Συνέχισε λέει: «Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στην ‘Μακεδονία’. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά αφαιρώντας τα σύνορα».
Τέλος μιλά για τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας λέγοντας πως μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν στην Ελλάδα γιατί ήταν ένα θέμα ταμπού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.