- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Γαβρόγλου: Το δημοκρατικό τόξο να καταγγέλλει την καπηλεία των καταλήψεων από ένα ναζιστικό κόμμα
Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σιγοντάρισε την ΧΑ στην καπηλεία αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός σήμερα που η ΝΔ είδε την χαμηλή συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων διέρρευσε μέσω κύκλων του προέδρου της ότι η ΝΔ δεν στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις.
«Εμείς δεν καταγγείλαμε τις διαμαρτυρίες και δεν είπαμε τίποτε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Αυτό που καταγγείλαμε είναι η καπηλεία τους και δεν επιτρέπεται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μην καταγγέλλουν ότι προσπαθεί να καπελώσει τις κινητοποιήσεις ένα ναζιστικό κόμμα. Αυτό εμείς καυτηριάσαμε από την πρώτη στιγμή», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει τους μαθητές στην ΧΑ.
Αναφερόμενος στο εκκλησιαστικό ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διασφαλίσει με νόμο ότι οι ιερείς θα συνεχίσουν να έχουν τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα καταργηθεί καμία οργανική θέση.
«Επίσης ο νόμος θα διασφαλίσει και όλα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Άλλωστε οι ιερείς δεν είναι τυπικά δημόσια υπάλληλοι απλά πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών» τόνισε ο κ.Γαβρόγλου.
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της επιτροπής για την αναθεώρηση του συντάγματος αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί σε σχέση με το άρθρο 3 του συντάγματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.