- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησαν οι εξώσεις στις εκπλειστηριασμένες πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με τη ΛΑΕ
Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του κόμματος
«Τα αρπακτικά, που αρπάζουν σε τιμές ευκαιρίας λαϊκές κατοικίες και περιουσίες που εκπλειστηριάζουν οι τράπεζες, η κυβέρνηση και κερδοσκοπικά funds, ξεκίνησαν τις εξώσεις των υπερχρεωμένων και φτωχοποιημένων ιδιοκτητών από τα σπίτια τους» τονίζει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.
Συνεχίζοντας η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως σήμερα Πέμπτη «δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενος από αστυνομικούς, επιχείρησε να κάνει έξωση από το σπίτι του, πρώτη κατοικία στη Γλυφάδα, και να πετάξει όλη την οικοσκευή του στον δρόμο στον Δημήτρη Βλησίδη, μετά από εντολή της εταιρείας που ήταν υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα, στην οποία αυτός ήταν χρεωμένος από δάνεια».
Η ΛΑΕ σημειώνει πως «υπερθεματιστής, που πήρε το σπίτι του Δημήτρη Βλησίδη στον πλειστηριασμό, εμφανίστηκε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, που κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι συνδέεται και με πολιτικά πρόσωπα και φέρεται να εκπροσωπεί κυπριακήoffshore εταιρεία. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν επιχειρηματίας που έπεσε έξω, όπως χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες τα χρόνια των μνημονίων και που δεν μπορούν να προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη για να προστατεύσουν τις πρώτες κατοικίες τους, γιατί θεωρούνται ότι έχουν εμπορική ιδιότητα».
Καταλήγοντας η Λαϊκή Ενότητα τονίζει πως «η έξωση, μετά από παρέμβαση κλιμακίου του κόμματος με επικεφαλής τους Γιάννη και Αχιλλέα Καλιντεράκη και την δημοτική σύμβουλο Γλυφάδας Ειρήνη Βαγγελάτου, και την ενεργή αλληλεγγύη των άλλων κατοίκων της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη για χρονική παράταση, αποτράπηκε τουλάχιστον για σήμερα».
«Με αφορμή το σημερινό γεγονός, η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών δηλώνουν ότι θα επεκτείνουν το μαζικό, δυναμικό και αποτελεσματικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ενάντια στις εξώσεις, που αναμένεται να εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες, σε όλους τους δήμους και γειτονιές της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.