- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΝΔ: Κυβερνητικοί παράγοντες ηθικοί αυτουργοί στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ
«Ποιος προστατεύει αυτούς που ζημίωσαν τη ΔΕΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;»
Σκάνδαλο με ηθικούς αυτουργούς κυβερνητικούς παράγοντες, χαρακτηρίζει η ΝΔ την υπόθεση της έκρηξης των χρεών της βιομηχανίας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, μετά τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας επιχείρησης Θεόδωρου Κιτσάκου περί κυβερνητικού παρεμβατισμού στον τρόπο διαχείρισης των οφειλών έναντι της παροχής φυσικού αερίου.
Η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ σε κυριακάτικες εφημερίδες καθίσταται πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις είναι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.
Συγκεκριμένα, οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι στιγμής κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Έλληνες φορολογούμενους.
Ο κ. Τσίπρας που έκανε πως δεν άκουσε όσα του είπε πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους χειρισμούς του κ. Κιτσάκου και των υπουργών του. Όπως, επίσης, οφείλει να διευκρινίσει αν γνώριζε ο ίδιος τους χειρισμούς του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ τους οποίους καθ’ ομολογία του κ. Κιτσάκου ενέκριναν οι υπουργοί του. Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Κιτσάκο, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν και διευθυντής της ELFE, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, της εταιρείας δηλαδή στην οποία εργαζόταν πριν γίνει επικεφαλής της ΔΕΠΑ, όσο και για την απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρέους προς όφελος της ELFE.
Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα σκανδάλων -από τα βλήματα του κ. Καμμένου μέχρι τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα- που δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι μόνο επιζήμια για τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και βαθύτατα διεφθαρμένη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν όλες αυτές οι δυσώδεις υποθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες απαιτούν να γίνει γνωστή η αλήθεια. Και οι υπεύθυνοι να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.