- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαυρωτάς: Χιλιάδες προσλήψεις, χαμηλά κριτήρια, «φωτογραφικές» προκηρύξεις Γραμματέων
Aποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Aποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΑΣΕΠ σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο, που ξεπερνούν τις 16 χιλιάδες μόνο το 2018 και για τις «φωτογραφικές» προκηρύξεις γραμματέων υπουργείων που φτάνουν σε ποσοστό 32% ή αλλιώς 1 στις 3. Επιπλέον, μόνο το 15% θέσεων τακτικού προσωπικού που προκηρύχτηκαν είναι ΠΕ, ενώ αντίστοιχα για τις θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι μόλις 7,7%. Όσον αφορά, το περίφημο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης πρακτικά παραμένει ανενεργό.
Από την έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ποταμιού και γραμματέα της Κ.Ο Γιώργου Μαυρωτά προκύπτει ότι συνολικά μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασίες προσλήψεων που αφορούσαν σε 12.995 θέσεις τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) εκ των οποίων οι 148 ήταν θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, 2.021 ΠΕ – μόλις 15% - , 487 ΤΕ, 4.507 ΔΕ και 5.832 ΥΕ. Σημειώνεται, ότι στα στοιχεία αυτά δεν έχουν περιληφθεί οι 1.200 θέσεις επικουρικού προσωπικού υγείας, για τις οποίες ήδη έχει ψηφισθεί ειδική διάταξη αλλά δεν έχει περιέλθει ακόμη στο ΑΣΕΠ σχετικό αίτημα.
Όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στις 31.10.2018 εκκρεμούσαν στο ΑΣΕΠ προς έγκριση 258 Ανακοινώσεις διαφόρων φορέων που αφορούν την πλήρωση 3.419 συνολικά θέσεων εκ των οποίων μόνο 263 ΠΕ – ποσοστό 7,7% - 120 ΤΕ, 1.363 ΔΕ και 1.673 ΥΕ, ενώ ελέγχει πίνακες κατάταξης και προσληπτέων, που οι φορείς έχουν αποστείλει και εξετάζει 303 σχετικές ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.
Σχετικά με την επιλογή στελεχών του δημοσίου, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι από τις 69 συνολικά προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 69 θέσεων Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, Τομεαρχών Γραμματέων και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων η διαδικασία πλήρωσης από το ΕΣΕΔ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει επιλεγεί κανένας ακόμα υποψήφιος. Ακόμα προκύπτει ότι από τις 69 προκηρύξεις οι 19 ήταν «φωτογραφικές» και επαναπροκηρύχτηκαν και αναμένεται η εκ νέου έκδοση τριών (3) ακόμη προσκλήσεων.
Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η επιλογή Προϊσταμένων Διεύθυνσης, όπου μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 34 προκηρύξεις για την πλήρωση 395 θέσεων ευθύνης Διεύθυνσης σε διάφορα Υπουργεία, χωρίς ακόμα να έχει επιλεγεί κανένας υποψήφιος.
Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα (5-11-18) στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης έχουν εγγραφεί 2.862 υποψήφιοι και για 2.185 εξ αυτών έχουν αποσταλεί στο ΑΣΕΠ από τις αρμόδιες διευθύνσεις βεβαιώσεις πιστοποίησης των στοιχείων των υποψηφίων.
Στην απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση https://t.co/9MGmsdcJP3 από @topotami, το ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε: Από 12,995 θέσεις τακτικού προσωπικού (προκηρύξεις έως 31/10/2018) μόνο οι 2,021 είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (15%)
— George Mavrotas (@Mavrogiorgos) November 13, 2018
Έτσι θα αναβαθμισθεί η δημόσια διοίκηση;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.