- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουτσούμπας: H χώρα διανύει μία μακροχρόνια προεκλογική περίοδο
Τόνισε την ανάγκη «ξηλώματος» του καθεστώτος των μνημονίων και κατάργησης των αντιλαϊκών νόμων
«Ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έχει ήδη κηρύξει την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα χθες από τη Βουλή, και όλες αυτές τις μέρες, αυτά που είπε –παρότι λέει ότι θα πάμε του χρόνου τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο σε εκλογές, ότι θα κάνει όλη τη θητεία–, ουσιαστικά δείχνουν ότι μπήκαμε σε μία μακροχρόνια προεκλογική περίοδο, διότι όλες αυτές οι απόψεις, οι οποίες λέγονται, τα ταξίματα, ο αέρας δήθεν αισιοδοξίας, μιας επίπλαστης αισιοδοξίας που παρουσιάζεται, μυρίζουν τέτοιο κλίμα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο προσωπικό του Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ.
Επίσης, αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά εργασίας, υποστηρίζοντας ότι ενώ υπάρχουν κλάδοι που οι εργαζόμενοι αμείβονται κανονικά, η πλειοψηφία των νέων αμείβεται με μισθούς πείνας. «Η εργασιακή ζούγκλα πάει σύννεφο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι τα χρόνια των μνημονίων έχει επιδεινωθεί η κατάσταση.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για τη δύσκολη καθημερινότητα που -όπως είπε- αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ παλεύει με κάθε μέσο ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. «Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. Η ανάπτυξη αυτή είναι επισφαλής» σχολίασε.
Σημείωσε ότι σήμερα η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα επηρεάσουν και την ελληνική οικονομία. «Θεωρούμε ότι ακόμα και μικρή ανάπτυξη να έχουμε για ένα-δύο χρόνια, σε ένα διάστημα θα βυθιστούμε ξανά σε κρίση. Και όχι μόνο λόγω των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και των προβλημάτων που έχει αλλά λόγω της παγκόσμιας οικονομίας» παρατήρησε.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη «ξηλώματος» του καθεστώτος των μνημονίων και κατάργησης των αντιλαϊκών νόμων. «Δεν υπάρχει καμία υπόσχεση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε δυστυχώς και από αλλά κόμματα ότι θα καταργήσουν αυτά τα μνημόνια», είπε.
Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων και στην προσπάθεια αυτές να μην περικοπούν, υποστήριξε ότι ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου: «Ισχύει ο νόμος αυτός που μειώνει τις συντάξεις. Άρα, παίρνεις μια αναστολή. Και λέει η κυβέρνηση και το πανηγυρίζει. Εμείς δεν λέμε να μη γίνει αναστολή. Ας γίνει αναστολή για ένα εξάμηνο μπας και ανακουφιστεί ο κόσμος και μπας και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις», επισήμανε.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και επανέλαβε την αντίθετη θέση του για την παρουσία ξένων βάσεων στη χώρα.
Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μία άλλη οργάνωση της κοινωνίας, της παραγωγής και των υπηρεσιών, με κριτήριο τον εργαζόμενο.
Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝΚΑ, Απόστολο Αλεξάκη, παρουσία στελεχών του κόμματος και του Συνεταιρισμού, καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννη Μανωλικάκη. Τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ καλωσόρισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Χατζάκης, ο οποίος -στη σύντομη ομιλία του- αναφέρθηκε στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον Συνεταιρισμό, υπογραμμίζοντας ότι κατά την περίοδο της κρίσης δεν υπήρξαν μειώσεις μισθών στον ΣΥΝΚΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.