- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρ. Μητσοτάκης: Τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση
«Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική»
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha:
«Επιστρέφοντας, αργά το βράδυ από το εξωτερικό, είδα τη χθεσινή συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα. Και ένιωσα αυτό που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες: θυμό και αγανάκτηση.
Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική. Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε “αυταπάτες”. Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.
Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κράτος, χρειάζεται καλύτερο κράτος. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα.
Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση.
Εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- που θέλουν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια. Γι’ αυτούς θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα».
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας
Με τη συμφωνία είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη».
Είπε ειδικότερα ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει όλη η αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Επισήμανε ότι ήδη η επιτροπή εδώ και έναν χρόνο έχει καταγράψει την περιουσία 22 μητροπόλεων. Σημείωσε ότι «από αυτή την αξιοποίηση, που θα ξεκινήσει άμεσα, υπολογίζουμε ότι το κράτος θα έχει τη δυνατότητα από τα έσοδα της αξιοποίησης να καλύπτει όλο ή μεγάλο μέρος αυτής της επιδότησης».
Ο πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Πολιτεία κερδίζει από το γεγονός ότι θα αποδεσμευτούν 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα, εντός του 2019, για να αρχίσουν να καλύπτονται από το 2020 και μετά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απάντηση του πρώην ευρωβουλευτή
«Αυτή την αλλαγή μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο ιατρικής διάγνωσης
Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους λογαριασμούς IBAN των δικαιούχων
Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
H ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απόψε μεγάλης κλίμακας επίγειος ψεκασμός σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στην Αν. Αττική
Με αφορμή το ζήτημα της αντιπροεδρίας της Βουλής
Το ποσό που διαθέτει πλέον το κράτος για τις άγονες γραμμές ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ ετησίως
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική ασφάλιση, με βασικό φορέα τον E-EΦKA και το ΤΕΚΑ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.