- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: «Όχι» από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά
Αρνητική γνωμοδότηση παρείχε η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής στο αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πάνου Καμμένου. Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είχαν μηνύσει οι Χάρης Μάκας, Μιράντα Ξαφά και Ηλίας Κανέλλης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.
Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος διαβίβασε στην επιτροπή υπόμνημα υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες. Κατά της άρσης ασυλίας τοποθετήθηκαν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με σχετική πλειοψηφία.
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά
Στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να λάβουν απόφαση και για την υπόθεση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης.
Ωστόσο, παρά την εισήγηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Κοζομπόλη πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και όχι της βουλευτικής ασυλίας η αντιπολίτευση αντέδρασε καταθέτοντας την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Επιτροπή είτε μέσω υπομνήματος.
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης συντάχθηκε με την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα η υπόθεση να αναβληθεί και η επιτροπή να ζητά από τον Υπουργό τη γνώμη του προκειμένου να λάβει υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.