- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεωργιάδης για επένδυση στο Θριάσιο: Είναι η λαμογιά του αιώνα
«Θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας»
«Λαμογιά του αιώνα» χαρακτήρισε την υπόθεση εκχώρησης έκτασης στο Θριάσιο πεδίο σε κοινοπραξία εταιρειών προκειμένου να γίνει εμπορευματικό κέντρο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως προανήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σχετική σύμβαση η υπόθεση «θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».
«Οι αρχικοί όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν 20 εκατ. ευρώ προκαταβολή και 235.000 τ.μ. δόμηση. Υπήρξαν 33 ενδιαφερόμενοι και ένας πλειοδότης. Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου - γιατί θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού ανεβάζοντας την δόμηση στα 970 χιλ τ.μ. και ρίχνοντας την προκαταβολή στα 10 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν κάνατε τις αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να τις γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι; Ποιος είναι ο λόγος που το κάνατε; Πείτε μου μια περίπτωση του παρελθόντος που κάποια κυβέρνηση άλλαξε τους όρους μετά τον διαγωνισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα, υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραφε συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά. «Διαδηλώνατε στον Πειραιά και ο Δρίτσας έκανε παράταξη με τίτλο «το λιμάνι της αγωνίας». Μην μιλάτε λοιπόν σήμερα για ανάπτυξη. Στην δική μας ιδεολογία κινείστε. Αυτά που φτύνατε τώρα τα γλύφατε. Και καλά να γλείφετε αλλά κάνετε και λαμογιές», είπε.
Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το Θριάσιο δεν είναι η μόνη «γκρίζα» υπόθεση που βαρύνει την κυβέρνηση. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας έκοψε την σύμβαση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά την παρέμβαση Κομισιόν η ίδια εταιρεία για την ίδια σύμβαση έδωσε 700 εκατ. ευρώ παραπάνω. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να το δώσει 700 εκατ. ευρώ παρακάτω. Κανείς δεν είπε τίποτα. Ούτε που σας νοιάζει. Η δικαιολογία που είπατε ήταν ότι έκανε λάθος το ΤΑΙΠΕΔ» ενώ εκτίμησε ότι «Και για τη σημερινή σύμβαση θα υπάρξει παρέμβαση από την Κομισιόν. Τέτοια λαμογιά δεν έχει ξανά υπάρξει. Δικά σας είναι τα εκατομμύρια κ. Υπουργέ και τα χαρίζετε; Που τα βρήκατε; Θα εξηγήσετε στο Σώμα με απλό τρόπο γιατί αλλάξατε τους όρους του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό. Γιατί δεν κάνατε διαγωνισμό από την αρχή», είπε.
Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τις διαρροές περι προκαταρκτικής επιτροπής για την Υγεία. «Ήταν φιάσκο η εξεταστική. Δεν πρόκειται να γίνει προκαταρκτική. Δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.