Πολιτικη & Οικονομια

Βρετανία: Φορολογεί Facebook, Amazon και υπόσχεται «τέλος της λιτότητας»

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2018 στη Βουλή των Κοινοτήτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20253815.jpg
© EPA/ANDY RAIN

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας ειδικός φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που θα στοχεύει τους κολοσσούς του διαδικτύου.

Ο νέος φόρος, ύψους 2%, θα επιβληθεί από το 2020 στη δραστηριότητα αυτών των ομιλών στο βρετανικό έδαφος. Ελπίζεται ότι θα αποφέρει 400 εκατομμύρια λίγες σε ετήσια βάση, διευκρίνισε ο Χάμοντ παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Απλούστατα, είναι φυσιολογικό αυτοί οι παγκόσμιοι γίγαντες με επικερδή δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώνουν το μερίδιό τους», είπε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο φόρος θα αφορά τους «τεχνολογικούς γίγαντες» με παγκόσμιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λιρών. «Δεν πρόκειται για φόρο στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου», επέμεινε ο Χάμοντ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών θα διοχετευθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην άμυνα και σε επιδόματα. 

Στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ο Χάμοντ είχε προαναγγείλει αυτόν τον βρετανικό φόρο, εξηγώντας ότι στον τομέα αυτό δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος εκ μέρους της Ευρώπης ή του υπόλοιπου κόσμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY