Πολιτικη & Οικονομια

Gay & Lesbian 295

Κρίση ανδρισμού

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 295
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4882-12015.jpg

Πέτυχα στο youtube ένα βιντεάκι στο οποίο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον κωμικό Τζέιμς Κόρντεν κάνουν ένα σκετσάκι όπου παίζουν το ερωτευμένο γκέι ζευγάρι, για λογαριασμό του www.sportrelief.com (βάλτε σχετικές λέξεις). Στο βίντεο ο Ντέιβιντ κάθεται ενώ του βάφει τα νύχια ο άντρας του, ύστερα κάνουν ανθοδετική, έπειτα βλέπουν γλυκερές σαπουνόπερες και δακρύζουν παρέα στο κρεβάτι, με τον Ντέιβιντ να γέρνει τρυφερά στον άντρα του... 

Είναι ένα κωμικό βίντεο που ναι μεν παρουσιάζει ένα γκέι ζευγάρι γλυκερά, χωρίς ωστόσο να το παρωδεί με κραγμένα, παρωχημένα στερεότυπα. Δεν είναι αυτό το θέμα, όμως. Αυτό που μου κίνησε την προσοχή είναι ότι ο Μπέκαμ μπορεί και παίζει έτσι με την εικόνα του, διακωμωδώντας τον ανδρισμό του, κάνοντας τον γκέι, ακόμα και το χαζορομαντικό γκέι. Στη δική μας χώρα, έστω και ο παραμικρός υπαινιγμός σε έναν άντρα ότι μπορεί να έχει θηλυκή πλευρά, πόσο μάλλον να του αρέσουν οι άντρες, αρκεί για να πάθει κρίση πανικού ή να βγάλει το ούζι και να καθαρίσει ό,τι αναπνέει σε απόσταση 100 μέτρων. Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ, με το πονηρό μυαλό μου, πόσο χολοσκάς για κάτι για το οποίο είσαι 100% σίγουρος; Αν κάτι το έχεις εγγυημένα στην τσέπη σου, ό,τι και να σου πει ο άλλος το ακούς βερεσέ. Αντίθετα, αν εσύ ο ίδιος έχεις αμφιβολίες, μια αμυδρή αμφισβήτηση από κάποιον άλλον βρίσκει πάτημα στη δική σου ανασφάλεια.

Ο ανδρισμός στην Ελλάδα είναι πολύ αρρωστιάρης. Κρυολογεί με το παραμικρό κι οι περισσότεροι άντρες πρέπει να του δίνουν βιταμίνες ούλτρα βαριάς αντρικής συμπεριφοράς, για να μη νομίσει κανείς ότι δεν είναι αρκετά ντούρος και ατόφιος. Βέβαια, όλο αυτό έχει να κάνει με τη χαμηλότατη κοινωνική και συμβολική θέση των γυναικών στον πολιτισμό μας: καθετί το γυναικείο θεωρείται υποδεέστερο και λιγότερο άξιο σε σύγκριση με καθετί το αντρικό – αρκεί μια ματιά στο λεξικό.

Ξέρω ωστόσο στρέιτ άντρες, εδώ στην Ελλάδα, που σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έχουν πρόβλημα να παίζουν με τον ανδρισμό τους. Και αστεία δέχονται (αρκεί να μην είναι κακόγουστα) και οι ίδιοι αστειεύονται. Ίσως επειδή δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν. Ο ανδρισμός τους δεν χρειάζεται ενέσεις αρρενωπότητας.

Παρομοίως, ουκ ολίγοι γκέι άντρες καλλιεργούν μια εικόνα νταλικέρη/μπετατζή και την υπερασπίζονται με (περιποιημένα) νύχια και (πορσελάνινα) δόντια. Όλοι μας έχουμε ακούσει ή ζήσει ιστορίες για «μπετατζήδες» που στο κρεβάτι μεταμορφώνονται σε αδελφές Καλουτά (και στις δύο ταυτόχρονα). Τελικά το «όπου ακούς πολλά κεράσια» ισχύει και στον ανδρισμό. 

Happy Alexander!

Τώρα πια δεν χρειάζεται να περιμένετε το σαββατοκύριακο για να φάτε αγόρια αχνιστά στην Alexander Sauna! Από δω και πέρα η σάουνα έχει καθημερινά happy hour μεταξύ 19.00-19.30 με μειωμένη είσοδο μόνο € 10, όπως άλλωστε και τα σαββατοκύριακα (16.00-17.00). 

Αστυνομία, ανοίξτε (με)!

Την Κυριακή 28 Μαρτίου το mybar μετατρέπεται σε αστυνομική ακαδημία. Φορέστε ό,τι χειροπέδη περισσεύει σπίτι και καταταχτείτε. Γιου χαβ δε ράιτ του ριμέιν σάιλεντ. ●

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ