- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Παππάς: Αποκλείεται ο Κοτζιάς να γίνει ο «νέος Βαρουφάκης»
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα
«Ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ίδια πορεία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Πάντως, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών δεν θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο κ. Παππάς επισήμανε ότι υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία.
Καλούμενος να σχολιάσει τις αιτιάσεις ότι ο «Π. Καμμένος κρατά τον Πρωθυπουργό» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων». Όπως είπε, «ο Πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα».
Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη Συμφωνία των Πρεσπών» και ότι «η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει».
Σε ό,τι αφορά τα απόρρητα κονδύλια, ζήτησε «να διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα».
Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα σχολιάσει δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη για την επιστολή Κοτζιά, είπε ότι «η κ. Σπυράκη βρίσκεται σε απόγνωση δημιουργίας γεγονότων». «Ό,τι έγινε, έγινε υπό το φως του ηλίου και προχωράμε παρακάτω» συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.