- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Παππάς - Κοτζιάς για Καμμένο: Οι υπουργοί πρέπει να μιλάνε μετρημένα
«Για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή»
Η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.
Κλείνοντας στις δηλώσεις του αναλυτικά ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στην συμφωνία των Πρεσπών, και απευθυνόμενος στον Ν. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».
Τόνισε δε, πως θεωρεί ότι «αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα τις δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης».
Συνεπώς, τόνισε ο Νίκος Παππάς, «θα έλεγα, θέλει τεχνολογίες και σοφή εξωτερική πολιτική».
Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας ότι δεν θα αναφερθεί σε άλλα θέματα, πέραν του παρόντος, τόνισε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει».
Σε αυτό το σημείο λαμβάνοντας τον λόγο ο Ν. Παππάς συμπλήρωσε στην τελευταία φράση του υπουργού Εξωτερικών: «Αυτό, αγαπητέ Νίκο, ισχύει για όλους τους υπουργούς, νομίζω. Έτσι δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών, νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.