- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας» - Το νέο σποτ του Μαξίμου
Πρωταγωνίστρια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
«Από τις 21 Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Τwitter.
Ο πρωθυπουργός επισυνάπτει ανακοίνωση της κεντρικής ιστοσελίδας της κυβέρνησης, στην οποία, με τον τίτλο «Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων», αναφέρεται: «Ήδη, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπέγραψε την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορειακές επιχειρήσεις που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλους. Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους. Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους».
Επισυνάπτει, επίσης, βίντεο διάρκειας δύο λεπτών στο οποίο μιλούν για το ζήτημα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και εργαζόμενοι, το οποίο ολοκληρώνεται με τη φράση του κ. Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Το βίντεο ξεκινά με την προβολή εικόνας κρεάτων και κιμά και το σχόλιο «οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας να μας διαχειρίζονται όπως θέλουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev
Με αφορμή την κόντρα με τον Μάριο Σαλμά
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.