- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ρέγκλινγκ: Προβληματική η ανάπτυξη της Ιταλίας τα τελευταία 20 χρόνια
Ανήσυχος για την αντίδραση των αγορών ιδίως έναντι του τραπεζικού τομέα
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζει ότι η κρίση στην ευρωζώνη έχει παρέλθει και ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι θετικές.
«Ακόμη και η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο. Επομένως έχουμε πέντε χώρες οι οποίες κατά τη διάρκεια της κρίσης δέχτηκαν τη στήριξή μας αλλά τώρα τα πηγαίνουν καλά έχοντας εφαρμόσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογραμμίζοντας τον πολύ θετικό ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι λογικό να υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, ενώ παραμένουν κίνδυνοι ιδίως από την παγκόσμια αντιπαράθεση για το εμπόριο κυρίως μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.
Αναφερόμενος στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι η χώρα είναι προβληματική αναφορικά με την ανάπτυξή της τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δεν πρόκειται για προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ευρώ αλλά με την ίδια την ιταλική οικονομία και είναι μακροχρόνια, τόνισε ο επικεφαλής του ESM και πρόσθεσε ότι οφείλονται κυρίως στην έλλειψη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. «Ωστόσο, η Ιταλία δεν έχασε ποτέ την πρόσβασή της στις αγορές ακόμη και στην αιχμή της κρίσης το 2011, όταν οι άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα. Διαθέτει ισχυρά στοιχεία στην οικονομία της. Έχουν ήδη προσπαθήσει να προσαρμοστούν, εντούτοις θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τους στόχους της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Εμφανίστηκε ωστόσο, ανήσυχος για την αντίδραση των αγορών ιδίως έναντι του τραπεζικού τομέα. Τόνισε βεβαίως ότι θα αναμένουν την οριστική κατάθεση του ιταλικού προϋπολογισμού προκειμένου να εκτιμήσουν τη συνολική εικόνα και στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.