- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Eurogroup του Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν οι συντάξεις
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους
Το καυτό για την κυβέρνηση και τους πολίτες θέμα των περικοπών των συντάξεων αναμένεται να συζητηθεί στις 19 Νοεμβρίου, αλλά όπως τονίζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα «ΝΕΑ», τα περιθώρια ακύρωσης του μέτρου της μειωσής τους είναι ελάχιστα, καθώς είναι δύσκολο να περάσει από την Μπούντεσταγκ.
Όπως εξηγούν αξιωματούχοι, στις εξελίξεις ενδέχεται να παίξει ρόλο το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει αποκτήσει ο Ραλφ Μπρινκχάους, μετά την πρόσφατη επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές των συντηρητικών για την ηγεσία της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU και CSU.
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Φόλκερ Κάουντερ, που επί χρόνια ήταν στενός συνεργάτης της Ανγκελα Μέρκελ και κοινοβουλευτικός κυματοθραύστης της καγκελαρίου, ο Μπρινκχάους «αντιμετωπίζει με μεγαλύτερο σκεπτικισμό τα ευρωπαϊκά θέματα και θέτει περισσότερες ερωτήσεις» λένε χαρακτηριστικά πηγές τις οποίες επικαλούνται τα «ΝΕΑ».
Οι αξιωματούχοι δεν αποκλείουν ότι ανάλογη θα είναι η στάση που ενδέχεται να ακολουθήσει, όταν το θέμα της περικοπής των ελληνικών συντάξεων φτάσει στην Μπούντεσταγκ, αγνοώντας ακόμη και τη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει καταφέρει να πείσει τον γερμανό ομόλογό του Ολαφ Σολτς. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν πισωγυρίσματα και υπαναχωρήσεις σε δεσμεύσεις και οι εξελίξεις στην Ιταλία φορτίζουν το κλίμα.
Αλλωστε, η κοινοβουλευτική ομάδα των γερμανών Συντηρητικών επιδιώκει πλέον να αποστασιοποιείται κατά περίπτωση από τις κυβερνητικές επιλογές και το ελληνικό αίτημα μπορεί να αποτελέσει κατάλληλη πλατφόρμα προς τη συγκεκριμένη επιδίωξη, με τις εκλογές στη Βαυαρία στις 14 Οκτωβρίου να παίζουν σημαντικό ρόλο προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ερμηνευτεί, λένε ευρωπαϊκές πηγές, και η επιλογή της κυβέρνησης για το διπλό προσχέδιο του προϋπολογισμού, προκειμένου να μην προκαλέσει την άμεση αντίδραση της γερμανικής πλευράς, καθώς «έδωσε μήνυμα ότι δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυριακάτικη ανασκόπηση του πρωθυπουργού με το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων και κυβερνητικών παρεμβάσεων
Οι δύο εκθέσεις που στέλνουν θετικό μήνυμα στις αγορές
Χωρισμένη στα δύο η Κουμουνδούρου
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.