Πολιτικη & Οικονομια

Νέα παραίτηση στην Ένωση Κεντρώων - Εκτός και ο Αριστείδης Φωκάς

«Δεν κινδυνεύει το κόμμα» λέει ο Βασίλης Λεβέντης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lebentis.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς προκαλώντας έντοντη ανησυχία για το μέλλον του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Ο  κ. Φωκάς μάλιστα αναμένεται αύριο να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής.

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση, ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα. 

Πλέον και με την αποχώρηση του κ. Φωκά, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Στην περίπτωση που μείνουν 4 βουλευτές στην Ένωση Κεντρώων και το κόμμα διαλυθεί, θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του. 

Νωρίτερα σήμερα και ο Γιάννης Σαρίδης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, διατήρησε όμως την βουλευτική του έδρα.

Ωστόσο ο Βασίλης Λεβέντης σε ανακοίνωσή του επιμένει ότι το κόμμα δεν κινδυνεύει.

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής.

Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ