Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις: «Θα μπει κόσμος στη φυλακή»

Για την υπερσυνταγογράφηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47767-98620.jpg

«Θα μπει κόσμος στη φυλακή», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ.

Όπως επισημαίνει, ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Όποιος έχει συμμετάσχει σε “φαγοπότι” θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο» τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που υπερσυνταγογραφούν να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμευόμενος για ευνοϊκή μεταχείριση σε αυτό το ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο υπουργός προέβη σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, που είναι ένα από τα οκτώ που εκκενώνονται από ασθενείς αυτές τις ημέρες ώστε να ξεκινήσει η ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας 1.600 εργαζομένων.

«Η διαδικασία της κινητικότητας λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι, όλα πάνε καλά», δήλωσε στο Mega ο υπουργός Υγείας, ενώ διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι δεν κινδυνεύουν με απόλυση.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ