- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Σπυράκη μέσα στη Βουλή της πΓΔΜ: «Δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη "μακεδονικής" εθνικότητας και γλώσσας»
«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών - Δεν είστε έτοιμοι να μπείτε στην Ε.Ε.»
«Η πΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-πΓΔΜ, που ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίζεται και την Πέμπτη στη Βουλή των Σκοπίων.
Έπειτα από εκτενείς συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και προσωπικότητες από την Κοινωνία των Πολιτών στα Σκόπια, η κα Σπυράκη επεσήμανε ελλείψεις στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της βαλκανικής χώρας.
«Δεν ήρθαμε εδώ για να εξωραΐσουμε την πραγματικότητα στον λαό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε για την πραγματική κατάσταση. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της, παραθέτοντας ως παραδείγματα την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς, την έλλειψη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τις παραβιάσεις στην ελευθερία της έκφρασης.
Η κα Σπυράκη αποσαφήνισε επίσης ενώπιον των βουλευτών της πΓΔΜ και των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην αποστολή ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη "μακεδονικής" εθνικότητας και γλώσσας».
«Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογραμμίζω ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη "μακεδονικής" εθνικότητας και "μακεδονικής" γλώσσας. Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν ψηφίσουμε τη συμφωνία στην ελληνική Βουλή» διευκρίνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.