Πολιτικη & Οικονομια

Δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Γεωργαντά για την «επιχείρηση κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης»

Mε αφορμή επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
georgandas.jpg
© eurokinissi

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία επισημαίνουν την επιχείρηση πλήρους κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ελπίζουμε η νέα Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης να μην ακολουθήσει την πρακτική της προκατόχου της και να δώσει στη Βουλή συγκεκριμένες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουμε. Συγκεκριμένα:
 
1. Γιατί εδώ και πέντε μήνες η Κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των τεσσάρων (4) Υπουργών που ζήτησαν και πήραν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων; Γιατί κρύβεται και δεν δίνει εξηγήσεις για μια διαδικασία διαβλητή και έωλη, τόσο νομικά όσο και ηθικά, η οποία μάλιστα ήδη αποτελεί και αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης από τη Δικαιοσύνη;

2. Πόσους ακόμα φίλους και συγγενείς προτίθεται να διορίσει σε θέσεις ευθύνης, πριν αποφασίσει την ουσιαστική λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου που καθυστερεί από τον Οκτώβριο του 2016;»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ