- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η 50ετής επιμήκυνση των διακρατικών δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, και η μείωση των επιτοκίων το «ελάχιστο», είναι μία από τις επιλογές που έχει η Γερμανία και ο ευρωπαϊκός βορράς προκειμένου να αποφύγουν το «ανάθεμα» ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως αναφέρει ανάλυση του πρακτορείου Reuters.
Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί η «ελάφρυνση του χρέους», εάν τελικά κριθεί αναγκαία, θα είναι ένα «σκληρό τεστ» για το Βερολίνο, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται πλέον στα χέρια του επίσημου τομέα της ευρωζώνης.
Παρά ταύτα, και εν μέσω της έντονης φημολογίας που έχει ξεσπάσει κατά τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για την Ελλάδα το 2014, το Reuters υπογραμμίζει πως οι όποιες δύσκολες νύχτες διαπραγματεύσεων «είναι απίθανο να προκαλέσουν το είδος της κρίσης που έχει εγείρει το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ στο πρόσφατο παρελθόν».
Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, το γεγονός ότι «η κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος δεν είναι πλέον ένας άμεσος κίνδυνος αντανακλά την σταθερότητα της πολιτικής συμφωνίας που έσωσε την Ελλάδα πριν από έναν χρόνο», όταν η Γερμανία «συμφώνησε να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα ώστε αυτή να παραμείνει στο ευρώ , με αντάλλαγμα το ‘σφίξιμο της ζώνης’».
Ωστόσο, μολονότι το έδαφος φαντάζει πλέον σταθερότερο, «το γεγονός ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει ξεφύγει εκτός δρόμου τόσο σύντομα καταδεικνύει πως η Ευρώπη ακόμη παλεύει [με την κρίση]», και απέχει από το να «αφοπλίσει την απειλή» για το ευρώ.
Δ.Κ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.