- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μαξίμου: Η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου
«Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει»
«Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Προσθέτουν ότι «σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου», για να σχολιάσουν: «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει».
Η αναφορά των κυβερνητικών πηγών έγινε με αφορμή συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στον ραδιοσταθμό News 24/7 στους 88,6. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://www.news247.gr/, ο κ. Χατζηδάκης είπε για το Δημόσιο τα εξής:
«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρους. Θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας. Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας».
«Θα υπάρχει μια ομάδα εξαιρετικά καταρτισμένων δημόσιων υπαλλήλων που θα αναλάβουν ειδικό ρόλο για την ανασυγκρότηση του Δημοσίου. Η αξιολόγηση θα αφορά και μονάδες, όχι μόνο πρόσωπα. Πιστεύουμε στο outsourcing λχ μπορεί να γίνει σε συνέργεια με ιδιώτες η συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ. Εάν μια υπηρεσία θεωρηθεί ότι θα παρασχεθεί καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα αυτό θα γίνει και οι υπάλληλοι θα μετατάσσονται με το σύστημα της κινητικότητας. Βασικός στόχος είναι ο φορολογούμενος να γλιτώσει λεφτά».
«Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκ ευρώ σε σχέση με το 2016», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.