- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης για WikiLeaks: «Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν στα Σκόπια όσα απέρριπταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις»
Η ΝΔ δεν «πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία»
Από τις 29 Ιουλίου του 2008, δέκα χρόνια πριν δηλαδή, η πΓΔΜ είχε ζητήσει να κατοχυρωθεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διαρρέουν τα Wikileaks.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε ότι η σημερινή αποκάλυψη επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως επιτυχία την πιο επιζήμια συμφωνία. Τόνισε ότι η ΝΔ δεν «πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».
Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους "Βόρεια Μακεδονία" και οι κάτοικοί τους "Μακεδόνες" που μιλούν τη δήθεν "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευσή του «η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.