- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Θα τα κάνω πιο γρήγορα από την τρόικα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο». Αυτό δήλωσε στο «Μέγκα» ο υπουγός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν στο υπουργείο του και ισχυριζόμενος ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται λόγω μνημονίου, αλλά αποτελούν εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που σε άλλες χώρες έγιναν πριν 20 χρόνια και εδώ δεν γινόντουσαν για πολιτικούς λόγους.
Κατά τα άλλα επανέλαβε τις θέσεις του ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στην Υγεία, ενώ οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν καλύτερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Γίνεται για να έχουμε καλύτερες παροχές υγείας.
Ως προς την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο κ. υπουργός τάχτηκε υπέρ, αλλά με την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια. Είπε: «Όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα προχωρήσει η οικοδομή στην Ελλάδα. Όσο διαρκεί η ολοσχερή απαγόρευση φουσκώνει η φούσκα των ακινήτων. Σταματώντας τους πλειστηριασμούς φουσκώνει ένα μέγεθος, δεν πληρώνουν γιατί βολεύονται από τον νόμο. Όσοι δεν έχουν χρήματα θα προστατευτούν. Εάν σκάσει η φούσκα, όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια. Θα καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων. Την καθ΄ ολοκληρίαν απαγόρευση όποιος την υπερασπίζεται με πάθος θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη».
Δήλωσε όμως πως δεν πρέπει να ισχύσει η άρση της απαγόρευσης για τις μικρές ιδιοκτησίες και για όσους δεν έχουν χρήματα. «Να γίνει σε όσους έχουν βίλες, σε όσους έχουν χρήματα. Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό. Θα προστατεύσουμε τους φτωχούς και τους αδυνάτους», είπε.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.