- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Handelsblatt για ανασχηματισμό: «Απίθανο αυτή η ομάδα να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις»
«O Τσίπρας το έχει αντιληφθεί: Πρέπει να μετατοπίσει το κόμμα εκεί όπου μπορεί να αποκομίσει ψήφους»
Ο γερμανικός Τύπος επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση του ανασχηματισμού της ελληνικής κυβέρνησης. Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt σχολιάζει ότι «ο Τσίπρας σχηματίζει την ομάδα του για τη "μητέρα των μαχών"», δανειζόμενος έκφραση του Έλληνα πρωθυπουργού για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί με τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, να δώσει στην κυβέρνησή του τη νέα ώθηση που χρειάζεται. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές (σ.σ. για την κυβέρνηση)».
Ο γερμανός ανταποκριτής σχολιάζει πάντως ότι «είναι απίθανο η μερικώς ανανεωμένη ομάδα να δώσει τη μεγάλη ώθηση που χρειάζεται πραγματικά η κυβέρνηση. […] Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι με μερικές αλλαγές προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο δεν θα γυρίσει σελίδα (σ.σ. ανατρέποντας τις αρνητικές δημοσκοπήσεις). Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει οικονομικά περιθώρια να μειώσει τα φορολογικά βάρη. Τι ακριβώς σκέφτεται, δεν το είπε ο πρωθυπουργός, ωστόσο υποσχέθηκε ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενναίες παρεμβάσεις».
Η Handelsblatt αναφέρεται στην εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι «προέρχεται από το ΚΚΕ. Είναι ένας παλιός, δοκιμασμένος κομματικός στρατιώτης και βαθιά ριζωμένος στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. […] Τώρα καλείται να αναλάβει το καθήκον να αποκαταστήσει τον ιδιαίτερα παραμελημένο κομματικό μηχανισμό ενόψει των επόμενων εκλογών. Αυτό δεν θα είναι εύκολο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται αποπροσανατολισμένος. Όπως ο Τσίπρας προσωπικά, έτσι και το κόμμα διάνυσε τα προηγούμενα χρόνια μια δύσκολη διαδρομή με πολλές μεταστροφές».
Ο ανταποκριτής παρατηρεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί πλέον να «οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το πολιτικό κέντρο. Στο τέλος αυτής της πολιτικής πορείας θα μπορούσε να βρίσκεται ένα με την ευρεία έννοια σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ο Τσίπρας το έχει αντιληφθεί: Πρέπει να μετατοπίσει το κόμμα εκεί όπου μπορεί να αποκομίσει ψήφους».
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.