- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ
Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκκαθάριση των δηλώσεων του 2018
Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκκαθάριση των δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ 2018 και ξεκίνησε από το βράδυ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στον προσωπικό λογαριασμό στο TAXISnet των ιδιοκτητών ακινήτων, φυσικών και νομικών προσώπων.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ 2018 από τα οποία προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα αφορούν 7.310.185 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ωστόσο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν 6.331.155 φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς σε 979.030 ιδιοκτήτες αναλογεί φόρος χαμηλότερος του ενός ευρώ, οπότε δεν καταβάλλεται.
Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1.414.225 ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικού ύψους 95.328.835 ευρώ.
Αναλυτικότερα από την εκκαθάριση προκύπτει ότι φέτος σε 6.331.155 ιδιοκτήτες ακινήτων αναλογεί συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ ύψους 3.093.464.713 ευρώ. Από αυτούς τα 6.279.207 είναι φυσικά πρόσωπα και τους αναλογεί ποσό φόρου ύψους 2,642 δισ. ευρώ ενώ τα 51.948 είναι νομικά πρόσωπα για τα οποία εκκαθαρίστηκε φόρος ύψους 450,794 εκατ. ευρώ.
Από την εκκαθάριση προκύπτει συνολικό πλήθος δικαιωμάτων 33.930.474 εκατ. των οποίων τα 18.385.754 είναι επί ακινήτων και τα υπόλοιπα 15.944.720 επί γηπέδων.
Σημειώνεται ότι η καταβολή των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2019. Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι 5.273.080 φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται η κάθε μία από 50 ευρώ και άνω. Επίσης σε 146.424 ιδιοκτήτες αντιστοιχούν 4 δόσεις από 40 ευρώ έως 49,99 ευρώ η κάθε μία, σε 159.282 ιδιοκτήτες τρεις δόσεις από 30 έως 39,99 ευρώ η κάθε μία, σε 182.164 ιδιοκτήτες δύο δόσεις από 20 έως 29,99 ευρώ η κάθε μία και σε 570.250 ιδιοκτήτες μία δόση από 1,01 έως 19,99 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνομιλία με πολίτες στον πεζόδρομο της πόλης
Πώς σχολιάζει τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει ο πρώην πρωθυπουργός στις διαδηλώσεις
«Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να αναζητήσει λύσεις ικανές να της παρέχουν ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια»
Από πότε αναμένεται να εφαρμοστεί
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
Πώς στην πολιτεία με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους απερρίφθησαν προτάσεις για έξτρα φόρους
Όλο το κόλπο είναι να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους χώρους των ΑΕΙ και ειδικά παραμονές εκλογών
Οι έξι προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού - Ανάμεσά τους προτείνει την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5
Τα 10 πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε αγορές
Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος μόλις το 31,6% των νοικοκυριών
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.