- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η ώρα του ανασχηματισμού
Τα ονόματα που «παίζουν» - Οι μετακινήσεις και οι σταθερές «αξίες»
Θέμα ωρών είναι ο ανασχηματισμός, καθώς ύστερα από οργιώδες παρασκήνιο και ζυμώσεις ημερών μεταξύ των συντρόφων, όπως της ομάδας των «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Φίλη, αλλά και της τάσης του Νίκου Παππά κατέληξαν στο πρόσωπο του Πάνου Σκουρλέτη, ως ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Μετά και την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκλείδωσε και η ώρα του ανασχηματισμού με πολιτικούς αναλυτές να μην αποκλείουν την ανακοίνωσή του ακόμη και σήμερα.
Ο πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τα νέα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές, πρόσωπα κλειδιά είναι τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Πάνος Καμμένος οι οποίοι θεωρούνται μεν από τους αμετακίνητους της κυβέρνησης, αλλά σε περίπτωση που το ζητήσουν είναι δυνατή η μετακίνησή τους σε άλλα υπουργεία. Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους θα πρέπει να θεωρούνται οι κκ Νίκος Κοτζιάς, Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, η Έλενα Κουντουρά. Ερωτηματικό παραμένει η μετακίνηση ή όχι του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών τα ονόματα του Νίκου Παππά και Χρήστους Σπίρτζη θεωρούνται τα επικρατέστερα.
Στο υπουργείο Εσωτερικών για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος μετά την επιστροφή του Πάνου Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου και την θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι για την θέση του υπουργού εμφανίζονται τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης.
«Πονοκέφαλος» υπάρχει και για την πλήρωση της θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους κκ Δημήτρη Βίτσα και Θοδωρή Δρίτσα να εμφανίζονται οι επικρατέστεροι για την θέση. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο την θέση να αναλάβει κάποιο εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος.
Για το Υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση του κ. Κουρουμπλή είναι ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
Κοντά στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως είναι ο κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Σταύρος Κοντονής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Τσιρώνης, Ευάγγελος Αποστόλου και η κυρία Λυδία Κονιόρδου.
Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες ότι στόχος είναι η ανανέωση με νέα πρόσωπα από το κόμμα, ενώ και για αυτό δεν αποκλείεται το άνοιγμα σε στελέχη με ρίζες από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.