- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι απαντά το υπουργείο στα ΜΜΕ για το διορισμό στο Δημόσιο των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική
«Ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας η τυμβωρυχία συγκεκριμένων κέντρων»
Λεπτομέρειες σχετικά με το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο, των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, καθορίζει απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι διορισμού στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι ένα μέλος της οικογένειας θανόντος εξαιτίας των πυρκαγιών, μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας με αυτόν, ή ο/η σύζυγος, ή το πρόσωπο με το οποίο είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Το δικαίωμα διορισμού παρέχεται και στα άτομα τα οποία υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιτίας των πυρκαγιών. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στη σύζυγο τους, ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ή σε ένα τέκνο τους.
Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι η αίτηση για τον διορισμό συνεπάγεται την αυτοδίκαιη και αμετάκλητη παραίτηση του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις, καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος από την ημερομηνία διορισμού.
Με αφορμή σχόλια από ΜΜΕ, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας η τυμβωρυχία συγκεκριμένων κέντρων απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους στο Μάτι Αττικής». Διευκρινίζει ότι η παραίτηση «αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο αιτών - διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Δηλαδή, το προφανές. Κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λχ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο Δημόσιο».
Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος, και βεβαίως ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής, αναφέρει το υπουργείο.
«Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλιότερων, σκοτεινών εποχών, ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το 'δούναι και λαβείν' και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα 'πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων', έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Επιτέλους, λίγο σεβασμό στους ανθρώπους, που διόλου δεν θα προτιμούσαν να έχουν τύχει του 'ευεργετήματος' τέτοιου διορισμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.