- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αμερικανικοί δασμοί στις εισαγωγές σωλήνων από την Ελλάδα
Οι προτεινόμενοι δασμοί για τη χώρα μας ανέρχονται στο 22,51%
Σε πρόσθετους φόρους στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα, την Κίνα, τον Καναδά, την Ινδία, την Κορέα και την Τουρκία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, θα αφορούν πρόσθετους φόρους, οι οποίοι θα κυμαίνονται από 3,45% (Τουρκία) έως 132% (Κίνα). Οι προτεινόμενοι δασμοί για τη χώρα μας ανέρχονται στο 22,51%.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου κατέληξε σε αυτήν την κίνηση καθώς θεωρεί ότι οι σωλήνες των έξι χωρών εισάγονται στις ΗΠΑ σε τιμή χαμηλότερη της πραγματικής τους αξίας, κάτι που οδηγεί στη διαστρέβλωση των συνθηκών ανταγωνισμού εις βάρος των αμερικανικών προϊόντων.
Οι κυρώσεις θα ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου για την Κίνα και την Ινδία, και τον προσεχή Ιανουάριο για τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κορέα και την Τουρκία.
«Η τήρηση των συμφερόντων του αμερικανικού εμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία έχει προχωρήσει σε 120 αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την ημέρα έναρξη της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.