Πολιτικη & Οικονομια

Ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι «θολώνει» τον ...Πολάκη

Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα αλλά και χρήστες των social media για την επίμαχη δήλωση του αν. υπουργού Υγείας μετά την φονική πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
polakis1.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σάλος στην πολιτiκή σκηνή μετά τη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη για τον τραγικό απολογισμό στο Μάτι, όπου μεταξύ άλλων ο υπουργός ισχυρίστηκε ;ότι όλες οι κινήσεις ήταν αποτελεσματικές. Ωστόσο, μόνη ...παραφωνία ήταν ότι «ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».

«Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης  σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγώντας ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.

Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχεται ότι «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ύβρι. «Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες» επεσήμανε στην ανακοινωσή της ενώ πρόσθεσε:   

«Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», ήταν η απάντηση -μέσω ανακοίνωσης- της ΝΔ. «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. 'Αλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Ανάλογη και η αντίδραη του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του «Γελοίοι!!!! Μετά τις αντιδράσεις προσπαθεί να την γλιτώσει. Ανθρωπάκι που βρίζει νεκρούς, συγκαλύπτει θανάτους όπως της Μελίνας και απολύει εργαζομένους από μίσος...»

Κίνημα Αλλαγής: Απαράδεκτη επικοινωνιακή παρωδία

Για «απαράδεκτη επικοινωνιακή παρωδία» έκανε λόγο ο εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM 104,6.

«Έχουμε ένα οξύμωρο. Βλέπουμε έναν Υπουργό που έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά να παραιτείται κι έναν Πρωθυπουργό που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να μένει στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να ξαναγράψουν τα βιβλία τους στη νομική επιστήμη, διότι θα έπρεπε να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης για να συμπληρώσει «Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε να έχει φύγει».

«Ξηλώνεται το πουλόβερ των μεγάλων ευθυνών γύρω από την πλημμελή προετοιμασία και πρόληψη ενόψει του καλοκαιριού, της ανικανότητας στη διαχείριση της προηγούμενης εβδομάδας και της απαράδεκτης επικοινωνιακής παρωδίας που έστησε η κυβέρνηση αυτή».

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική. δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Αντιδράσεις και στο Twiiter

Πολλοί χρήστες στο twitter έσπευσαν να καταγγείλουν τις δηλώσεις Πολάκη. Κάποιοι μάλιστα διερωτήθηκαν αν πρόκειται γαι περιύβριση νεκρού, άρα και πρέπει να διωχθεί ποινικά.

 

https://twitter.com/kkalemis/status/1025728514501345281

 

 

https://twitter.com/oudepopotas/status/1025691549794004992

 

 

https://twitter.com/oresivios/status/1025626899312254977

 

 

https://twitter.com/myrtozax/status/1025694510247018497

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ