- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Στ. Κοντονής: «Η μεταγωγή Κουφοντίνα δεν συνεπάγεται μείωση ποινής»
«Οι φυλακές Κορυδαλλού θα μετατραπούν σε κατάστημα κράτησης υποδίκων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση
Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου είναι «νομότυπη» και έγινε στο πλαίσιο ενεργειών για τη μετάλλαξη των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων. Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Η φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα-βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σε αυτήν» επισημαίνεται στο κείμενο, ενώ υπογραμμίζεται ότι πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελεί «η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση για τη μεταγωγή του εκτελεστή της 17Ν «ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου».
Καμία χαριστική μεταχείριση
«Καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» προστίθεται και διευκρινίζεται:
«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημι-ελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξαιτίας του λόγου αυτού».
Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει «με την ευκαιρία, τον κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν υπουργός».
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε, είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας», ενώ προστίθεται πως «καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Τι προέβλεψε ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, Μιχάλης Σαράντης
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί καμία ρύθμιση που θα την υποχρέωνε να αναγνωρίσει κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών» τονίζει ο πρωθυπουργός
Ο υφυπουργός έκανε σαφές ότι ο μετροπόντικας δεν θα ξεκινήσει αν δεν ολοκληρωθούν η μελέτη και τα πρωτόκολλα
«H Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με τους γείτονες – Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.