- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πατούλης κατά Δούρου: Αναποτελεσματική, ανεπαρκής κι επικίνδυνη
Συνεχίζεται ο πόλεμος στην αυτοδιοίκηση
Με επίσημη αναφορά του μετά και τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τον τρόπο διαχείρισης της πύρινης τραγωδίας στο Μάτι, από πλευράς Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Γιώργος Πατούλης ζητά την παραίτηση της Ρένας Δούρου.
Η ανακοίνωσή του αναφέρει:
Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση αποκαλυπτικών εγγράφων και e-mails, που αποδεικνύουν την καθυστερημένη για μια ακόμη φορά αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής απέναντι σε ένα καταστροφικό γεγονός, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, η κυρία Δούρου οφείλει αν έχει φιλότιμο, αρχικά να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί. Και στη συνέχεια, οφείλει να παραιτηθεί.
- δεν γνώριζε τόσο η ίδια, όσο και οι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία συνεργάτες της ως όφειλαν από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη των πυρκαγιών και δεν πρόβλεψαν τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν, για την προστασία των κατοίκων
- δεν έδωσε με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας έγκαιρα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την εντολή για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους, αν και είχαν την ευθύνη βάσει του Νόμου
- πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν εκμεταλλεύθηκαν το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη της φωτιάς μέχρι την επέκταση της στο Μάτι, για να απομακρύνουν σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και την Αστυνομία τον τοπικό πληθυσμό
- συγκάλεσε πολύ καθυστερημένα, στις 19.56, συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας, όταν όλα είχαν ουσιαστικά τελειώσει, αφού η φωτιά ξεκίνησε πολλές ώρες πριν και οι άνθρωποι είχαν χαθεί. Στη συνεδρίαση αυτή που η ίδια δεν συμμετείχε, προφανώς γιατί δεν υπήρχαν κάμερες, αποδείχθηκε ότι δεν είχε η Περιφέρεια εικόνα της πραγματικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, γι’ αυτό και δεν δόθηκε έστω και καθυστερημένα εντολή για εκκένωση
- συμμετείχε όμως η ίδια στο τηλεοπτικό επικοινωνιακό σόου που στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ΚΕΠΙΧ της Πυροσβεστικής, παρουσία του Πρωθυπουργού, χωρίς να είναι φυσικά σε θέση να μεταφέρει αν και όφειλε ως αρμόδια, την πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε, καθώς και την ύπαρξη νεκρών συνανθρώπων μας
- είναι αδιανόητο πολιτικά η φωτιά να ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο μέσα σε 1,5 ώρα, όπως είπαν οι αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και ο πολιτικός τους προϊστάμενος κ. Τόσκας, αλλά το συντονιστικό και η κα Δούρου 5 ώρες αργότερα να φαίνεται on camera ότι δεν έχουν εικόνα της τραγωδίας.
- αλλά και στο διάστημα που ακολούθησε, όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας, η ίδια κρύφτηκε από τις ευθύνες της και όχι μόνο δεν ζήτησε μια συγγνώμη για την ανεπάρκεια των Υπηρεσιών της, αλλά επέτρεψε να υπάρξουν διαρροές που μιλούσαν για ευθύνες των Δημάρχων, κι όχι της Περιφέρειας, για το γεγονός ότι δεν εκκενώθηκε το Μάτι, περιοχή διοικητικών ορίων δύο Δήμων, δηλαδή του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και Δήμου Μαραθώνος.
Η κα Δούρου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της
Η κα Δούρου δεν έμαθε τίποτε από τα λάθη που έγιναν από πλευράς της , στις περσινές πλημμύρες της Μάνδρας. Αν και χάθηκαν είκοσι άνθρωποι, επέλεξε τότε να ρίξει την ευθύνη στο Δασαρχείο κι όχι στην αναποτελεσματικότητά της να θωρακίσει αντιπλημμυρικά τη Δυτική Αττική.
Η κα Δούρου δεν έμαθε τίποτε από τα λάθη που έγιναν από πλευράς της, στις περσινές πλημμύρες της Μάνδρας. Αν και χάθηκαν είκοσι άνθρωποι, επέλεξε τότε να ρίξει την ευθύνη στο Δασαρχείο κι όχι στην αναποτελεσματικότητά της να θωρακίσει αντιπλημμυρικά τη Δυτική Αττική.
Την ίδια τακτική αποποίησης ευθυνών ακολουθεί και σήμερα. Η κυρία Δούρου:
- Δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες του Λεκανοπεδίου από τις πλημμύρες.
- Δεν μπορεί να τους απαλλάξει από το πρόβλημα των σκουπιδιών.
- Δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες συνάνθρωποί μας.
Η κα Δούρου σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, αποδεικνύεται αναποτελεσματική, ανεπαρκής κι επικίνδυνη.
Γι’ αυτό πρέπει να παραιτηθεί τώρα, πριν χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.
Έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για την ανεπάρκεια της Περιφέρειας Αττικής και των υπηρεσιών της, τόσο στην πρόληψη, όσο και στη διαχείριση των τελευταίων πυρκαγιών.
Τέλος, είναι βέβαιο ότι ευθύνη για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα δεν έχει μόνον η Περιφέρεια Αττικής, έχουν και οι επικεφαλής υπηρεσιών του Κράτους που θα έπρεπε να έχουν δράσει με καλύτερο σχέδιο. Δεν αποτελεί άλλοθι για τη δική τους ανεπάρκεια ο ηρωισμός και η αυτοθυσία που επέδειξαν οι απλοί πυροσβέστες, εθελοντές και διασώστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.