- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΚΙΝΑΛ: Δεν πείθει κανέναν η κυβέρνηση με το να ρίχνει τις ευθύνες στην άναρχη δόμηση
«Επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης
«Δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κυβέρνηση το μοναδικό πράγμα το οποίο θέλει να κάνει, είναι να πετάξει την μπάλα αλλού» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Είναι 3,5 χρόνια, αν πράγματι ήθελε να το κάνει αυτό (κατεδάφιση αυθαιρέτων) και η κα Δούρου και οι υπουργοί θα μπορούσαν να το είχαν κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ερωτηθείς εάν το ΚΙΝΑΛ θα στήριζε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, απάντησε:
«Ας φέρουν ένα σχέδιο κι εκεί εμείς θα τοποθετηθούμε, θα πούμε τις απόψεις μας για να δούμε πώς διάφορες παθογένειες αντιμετωπίζονται. Κανένας όμως δεν θα πειστεί από νέα επικοινωνιακά σόου. Διότι πέρα και πάνω από τα πολιτικά κόμματα, πέρα και πάνω από τις γνωστές αντιπαραθέσεις που έχουμε ήδη στη Βουλή, στον δημόσιο λόγο, πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Κι αυτό δεν γίνεται με επικοινωνιακές επισκέψεις, με δήθεν συζητήσεις που κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και προκύπτει στο τέλος της ημέρας ότι όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν θύματα της τραγωδίας. Χρειάζεται αλήθεια».
Η άναρχη δόμηση υπάρχει για δεκαετίες
«Το να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα της πατρίδας μας και το πώς πρέπει να δομήσουμε το περιβάλλον ώστε να εξυπηρετεί τον άνθρωπο αλλά και να σέβεται τον άνθρωπο και τις επόμενες γενιές, είναι κάτι που μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε.
» Αλλά σε μέρη στα οποία η άναρχη δόμηση υπάρχει για δεκαετίες ολόκληρες και ποτέ δεν έζησαν αντίστοιχη τραγωδία, το να έρθει η κυβέρνηση και να ρίξει την αιτία και τις ευθύνες σε αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς παράλογο και δεν πείθει και κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες
Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, ο κ. Χρηστίδης είπε:
«Δυστυχώς είναι η κυβέρνηση, η οποία επέλεξε πολύ πριν συμπληρωθεί το τριήμερο του πένθους να δώσει κάποιες συνεντεύξεις, που δημιούργησαν μεγάλη αντίδραση στον κόσμο. Το να επιχειρεί η κυβέρνηση να διχάσει τους Έλληνες πάνω στους νεκρούς τους οποίους θρηνούμε, είναι κάτι εντελώς απαράδεκτο».
«Στο πολιτικό σκέλος, αυτό που ως Κίνημα Αλλαγής είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι όταν έρθει η ώρα για τη συζήτηση που αφορά τις πολιτικές ευθύνες, αυτό θα γίνει κανονικά» επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς είναι η κυβέρνηση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.