- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετά τον Σπίρτζη και ο Κοντονής: Έρευνα για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της ανατ. Αττικής
Ποια είναι είναι η πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την πυρκαγιά
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.
Εξάλλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των αρμοδίων τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.
Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.
Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε να προσέλθει για να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.
Μέχρι στιγμής στην κ. Γνεσούλη έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.
Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Κάτω από τα 75 δολάρια το Brent
Τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι
Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην τελετή αποφοίτησης του Αριστοτέλειου Κολλεγίου
Τι είπε για την κρατική επιχορήγηση και τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ενισχύεται η ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών
Η πρώην επίτροπος υποστήριξε ότι τέτοιες συζητήσεις αποδυναμώνουν πολιτικά το κόμμα
«Δεν έκανα ποτέ πίσω σε κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο βουλευτής Χανίων
«Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.