- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινικό αδίκημα θα αποτελούν οι επιθέσεις σε εφοριακούς
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Ποινικό αδίκημα θα αποτελούν οι επιθέσεις σε εφοριακούς υπαλλήλους, ενώ στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής που η ζημιά για το Δημόσιο υπερβαινει τις 150.000 ευρώ θα επιβάλλεται από το ΣΔΟΕ το μέτρο των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την τροπολογία εξισώνονται στην ποινική νομοθεσία οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς κ.λπ. Έτσι οι επιθέσεις σε εφοριακούς χαρακτηρίζονται ουσιαστικά ως ιδιώνυμο αδίκημα που επιφέρουν αυστηρότερες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ.
Μεταξύ άλλων η τροπολογία προβλέπει τα εξής: Τροποποιούνται-συμπληρώνονται διατάξεις του άρθρου 30 του ν.3296/2004, σχετικά με το πλαίσιο των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, περιεχομένου θυρίδων και περιουσιακών εν γένει στοιχείων, κινητών και ακινήτων που πραγματοποιεί σε επείγουσες περιπτώσεις, η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ. Σ.Δ.Ο..Ε). Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ορίζονται:- οι προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου των εν λόγω δεσμεύσεων (εκτιμώμενη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, κ.λπ., -η διαδικασία δέσμευσης, περιορισμού ή ανάκλησης αυτής καθώς και το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων κατά του μέτρου κλπ.
Η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361 και 361Α του Ποινικού Κώδικα σε βάρος υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.