Ο Τζανακόπουλος ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληγέντων (video)
«Το επόμενο διάστημα μετά τη συνολική αξιολόγηση της κατάστασης θα ανακοινωθεί και η κύρια δέσμη μέτρων στήριξης οικογενειών καθώς και έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις»
Τα πρώτα έκτακτα μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά και το τέλος της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα «μετά τη συνολική αξιολόγηση της κατάστασης θα ανακοινωθεί και η κύρια δέσμη μέτρων στήριξης οικογενειών καθώς και έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις».
Τα πρώτα μέτρα:
- Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
- Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τους πληγέντες αφού όπως είπε υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη στήριξη τους τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Από αυτό το λογαριασμό θα χρηματοδοτηθούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών. Ωστόσο, η συμμετοχή του δημοσίου στο λογαριασμό θα αποφασιστεί μετά την αξιολόγηση των ζημιών.
- Παράλληλα, αποφασίστηκε ενίσχυση των μικτών περιπολιών αστυνομίας και στρατού. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι για τους πληγέντες αποφασίστηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, παράταση έξι μηνών στην καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, ένα μέτρο που αφορά και τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις καθώς και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 για τα ακίνητα που επλήγησαν, ένα μέτρο που δεν αποκλείεται να παραταθεί.
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης, ήδη από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονται στους τόπους της καταστροφής 188 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, ενώ από αύριο θα προστεθούν άλλοι 120.
- Για τους πυρόπληκτους, παρέχονται 200 κλίνες στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και 200 σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας στο Καλαμάκι.
- Παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα στήριξης για όσους μένουν στο γηροκομείο Μεγαρέων και το γυμναστήριο της Ραφήνας, ενώ θα λειτουργήσει κέντρο συντονισμού εθελοντικών δράσεων και προσφορών, στο τηλέφωνο 210 4819001.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.