- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μητσοτάκης: Ανείπωτη εθνική τραγωδία, ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη
«Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών»
Για «ανείπωτη εθνική τραγωδία» κάνει λόγο σε δήλωσή του πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική οι οποίες σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής κόστισαν τη ζωή σε 49 ανθρώπους.
Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής και τους εθελοντές.
Τονίζει ωστόσο ότι «ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του». Σημειώνει ωστόσο ότι σήμερα «δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών». «Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα», καταλήγει.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν όλους μας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές. Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του. Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».
Σημειώνεται ότι η ΝΔ ματαιώνει όλες τις κομματικές εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας, όπως και την περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κάλυμνο και την Κω που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Διαπιστώθηκε άμεση απειλή περιβαλλοντικής ζημίας
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων για Ίμια και γκρίζες ζώνες, αίτημα ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας περί Κράτους Δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.