- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντονής για απόφαση ΣτΕ: H φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό
Για την συμφωνία των Πρεσπών
Πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελεί η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018, επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει: «η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας».
Κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της συμφωνίας».
Παράλληλα, επισημαίνει ο κ. Κοντονής, ότι «η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν' ακολουθηθεί» και προσθέτει: «Πέραν όμως της μη ύπαρξης κινδύνου τετελεσμένων, στην απόφαση διαλαμβάνονται και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα:
-Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011, περί παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008.
-Δεν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας, αλλά Ιθαγένειας.
-Δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφ' όσον κριθεί αναγκαία.
-Δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα».
Ακόμη, ο κ. Κοντονής, σημειώνει ότι αναμένει «από τη Ν.Δ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν' αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
Διαφορετικά, καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.