- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: Κέντρα κλειστού τύπου σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία αλλά όχι στη Γαλλία
Τον διαψεύδει ο Ιταλός πρωθυπουργός
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν, από τις Βρυξέλλες για τα κέντρα κλειστού τύπου για μετανάστες.
«Η Γαλλία δεν είναι χώρα της πρώτης γραμμής» και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να δημιουργήσει κέντρα κλειστού τύπου για τους μετανάστες, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Εξήγησε δε, ότι η Γαλλία δεν είναι η χώρα εκείνη στην οποία φτάνουν πρώτα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην πορεία τους προς την Ευρώπη ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας τέτοιων κέντρων στις χώρες πρώτης αποβίβασης, δηλαδή στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά σε εθελοντική βάση.
«Κάναμε την επιλογή της συνεργασίας. Ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό. Αλλά το κάναμε και βρήκαμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης» πρόσθεσε παρ' όλα αυτά ο Γάλλος Πρόεδρος χαιρετίζοντας την συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά μέρος των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής ωστόσο, ο Γάλλος Πρόεδρος βρέθηκε απέναντι στον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος τον διέψευσε, επιρρίπτοντας την ευθύνη των λεγόμενων του γάλλου Προέδρου στην ...κούραση.
«Ο Μακρόν ήταν κουρασμένος, τον διαψεύδω, τελειώσαμε στις 5 το πρωί», απάντησε ο Τζουζέπε Κόντε. «Στην συμφωνία που επετεύχθη στην Σύνοδο δεν γίνεται καμία αναφορά σε χώρες πρώτης και δεύτερης διέλευσης» επεσήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ο Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε εξάλλου ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει «διαδικασίες» σε βάρος εκείνων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα τηρήσουν τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.