- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή
«Ο ρόλος της μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι πολύ πιο ισχυρός»
«H Ελλάδα σήμερα, από γεωστρατηγική άποψη, αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή, είναι ο φύλακας των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 6ης εκπαιδευτικής σειράς «Λόρδος Βύρων» που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ο ρόλος της μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι πολύ πιο ισχυρός γιατί η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, το αντιλαμβάνονται πια όλοι. Επομένως, ο ρόλος αυτός είναι πρωταρχικός και εντός της ΕΕ και εντός του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ο «πυλώνας Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ -που έμεινε ατροφικός μέσα στα χρόνια- να ενισχυθεί και να γίνει ακόμα πιο στιβαρός στο μέλλον».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να έχουν πλήρη γνώση όλων εκείνων των ζητημάτων που σχετίζονται με την γεωστρατηγική θέση της χώρας. «Και ιδίως σοβαρή γνώση, σε βάθος γνώση, του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Του Διεθνούς Δικαίου δε όχι μόνο ως προς το πεδίο των Συνθηκών (της Συνθήκης της Λωζάνης, της Συνθήκης των Παρισίων, κλπ), αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας, κατά τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982, που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στον σύγχρονο κόσμο. Δεν νοείται λοιπόν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας να μην γνωρίζουν, πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν στις παραγωγικές Σχολές, τι είναι εκείνο που συμβαίνει σήμερα μέσα από μια ραγδαία εξέλιξη του κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ρόλο του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης προς την κατεύθυνση αυτή ενώ διαβεβαίωσε ότι "θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας σ' αυτήν την προσπάθεια».
Τέλος ευχήθηκε «το Ινστιτούτο να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια να συμβάλλει στην πορεία της Ελλάδας μέσα στο σύγχρονο δύσκολο κόσμο, πάντα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της μεγάλης μας ευρωπαϊκής οικογένειας και της μεγάλης μας συμμαχίας, του ΝΑΤΟ».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η παρεχόμενη εκπαίδευση του Ινστιτούτου προς τα στελέχη διευρύνει τις γνώσεις τους σε τομείς όπως ιστορίας και φιλοσοφίας βοηθώντας τα στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους και της αποστολής τους.
Παράλληλα ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι το υπουργείο στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση της επιχειρησιακής και επαγγελματικής ικανότητας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας στους καθηγητές και τον Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αριστείδη Γιαπαλή -φίλο του κ. Παυλόπουλου –«χρόνια ολόκληρα από τα χρόνια της Γαλλίας» για την αφιλοκερδή συμβολή τους στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες από 200 συζητήσεις, 25 κλειστές συνεδριάσεις και έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 1.200 ομιλητών
Το μόνιμο μέτρο που θα αφορά τους συνταξιούχους
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.