Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας για ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη: Too hard to die (video)

«Είμαστε όπως η ταινία ‘’Too hard too die’’ πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iefimerida.gr Τσίπρας μετά την συνάντηση με Μέι στο Λονδίνο 26/06/2018

Θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη πήρε από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για την ακρίβεια δήλωσε: «Είμαστε όπως η ταινία ‘’Too hard too die’’ πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Εμμέσως επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης λέγοντας: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη, παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στις κάμερες μετά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι είπε ότι ζήτησε από τη Βρετανή πρωθυπουργό την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα «Ήταν πολύ εποικοδομητική η συνάντησή μου με την Τερέζα Μέι, σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Μετά το Eurogroup αναβαθμίζεται η θέση της Ελλάδας όχι μόνο η οικονομική αλλά και η γεωπολιτική. Συζητήσαμε για την ανάγκη συνεργασίας για προσέλκυση επενδύσεων από την Βρετανία, αλλά και για την προσφυγική κρίση, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό. Έθεσα στην πρωθυπουργό το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Τα Μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά αλλά η θέση τους, η φυσική είναι εκεί που χτίστηκαν.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ